DÜŞÜNCELER KAYDEDİLEN BEYİN DALGALARINDAN ANLAŞILABİLECEK

ABD’li bilim insanları, beyin dalgalarını bilgisayara aktarabilen ‘iBrain’ adını verdikleri bir cihaz üzerinde çalışıyor. Başarılı olunması halinde, ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in düşünceleri doğrudan beyin dalgalarından anlaşılabilecek...Devamı

17 Kasım 2011

Futbol, Zeka, Akıl...

Sevgili Okur, Yorumsuz Blog kendimi değil; aramızdaki değerli yazarların tümünü temsil ediyordu.
Ferid Hakkı Blogu beni temsil ettiğine göre Yorumsuz Blog'da yazmadıklarımı burada okuyabilirsiniz artık...

Sanat, spor vb. konularındaki düşüncelerimi de paylaşmak istiyorum. (Bu tür konularda otorite değilim ve iddialı da değilim.)

Bugün milli ve kulüp takımlarımızın yurtiçi ve uluslararası alandaki başarısızlığı hakkında düşüncelerimi sizle kısaca paylaşacağım:


1- Türk futbolcusunun yeteneği -tartışma kabul etmez- çok yüksektir.

2- Yetenekli oluşu bizi arasıra ya da tesadüflerle Avrupa, Dünya üçüncüsü de yapabilir. (Olduk da...)
Fakat başarı sürekli olmalı ve bizi anlatan bir ekolümüz olmalıdır.

3- Yetenek düzeyi yüksek olan Türk futbolcuna kulüp ya da futbol federasyon okullarında verilecek bilimsel eğitim, futbolcuya "nosyon" kazandıracaktır.
Dünya daki "Futbol Eğitim Ligleri" ve "Akademi Ligleri" hakkındaki bilgiye internetten ulaşabilirsiniz. (Dolayısıyla, halihazırdaki bu okullar göstermelik olmamalı; yaygınlaştırılmalı ve işgörür hale getirilmelidir.)

4- Futbol okullarındaki eğitim, yetenekli Türk futbolcusuna potansiyel "zeka ve akıl düzeyini" de geliştirmesini ve kullanmasını öğretecektir. Ki başarının olmazsa-olmaz koşuludur.

İşte o zaman bizim bir futbol ekolümüz oluşacak ve başarılarımız tesadüfi değil sürekli olacaktır.

Selam ve sevgilerimle
Ferid Hakkı